SBS Dutch - SBS DutchAuthor: SBS
20 Sep 2020

SBS Dutch - SBS Dutch

Download, listen or watch all podcasts

Independent news and stories connecting you to life in Australia and Dutch-speaking Australians. - Onafhankelijk nieuws en verhalen die jou met Australië en de Nederlands sprekende Australiërs verbinden.

 • Listen

  Coronabedrijf van Nederlander in Melbourne maakt een superstart

  We spraken hem een paar maanden geleden toen hij een bedrijfje in Virtual Escape rooms opzette nadat een ander bedrijfsplan door de coronacrisis al op de ontwerptafel sneuvelde. Nick Postma heeft er inmiddels zijn handen aan vol en kijkt nu al over de grens naar uitbreiding van zijn escape rooms.  


 • Posted on 19 Sep 2020

  download
 • Listen

  De Lockdown, de ruzies tussen de staatspremiers en Prinsjesdag: de week die was

  We praten over de week die was met onze politiek commentator Nicolien van Vroonhoven die nu in Melbourne een avondklok heeft tot 9 uur savonds en zich ook opwerpt voor de Nederlandse stemgerechtigden buiten Nederland. En we praten over de diepe zakken van de Nederlandse regering...


 • Posted on 19 Sep 2020

  download
 • Listen

  Nederlands/Australisch SBS Dutch nieuwsbulletin zaterdag 19 september 2020

  Nederlands/Australisch SBS Dutch nieuwsbulletin zaterdag 19 september 2020


 • Posted on 19 Sep 2020

  download
 • Listen

  COVID-19 leidt tot illegaal verblijf van Nederlanders in Australie

  Het was al een heel gedoe in Australie voor de Nederlanders hier die hun paspoorten moeten verlengen, maar nu dat de sluiting van de staatsgrenzen er nog bijkomt is het helemaal onmogelijk en leidt dit in sommige gevallen tot een illegale verblijfsstatus voor Nederlanders Down Under. Janine Soetens, mede-beheerder van de Facebook pagina Nederlanders in Australie, draagt tegenwoordig ook de pet van Stichting GOED. Die stichting werpt zich op voor Nederlanders in het buitenland. Janine praat met SBS Dutch over hoe het probleem opgelost kan worden. Link: 
  https://stichtinggoed.typeform.com/to/YHxUwvFd


 • Posted on 17 Sep 2020

  download
 • Listen

  Belg schrijft Aboriginal woordenboek

  Jean-Christophe Verstraete is nu hoogleraar bij de Faculteit Letteren aan de Universiteit van Leuven in Belgie en hij heeft de afgelopen 17 jaar aan een woordenboek voor een Aboriginal taal gewerkt: het Umpithamo. Dit woordenboek is recent gepubliceerd en het gesprek met SBS Dutch over dit project werd een soort gast college... 


 • Posted on 17 Sep 2020

  download

Follow Playlisto