Nordea Markets Insights FIAuthor: Nordea Markets
15 Aug 2018

Nordea Markets Insights FI

Download, listen or watch all podcasts

Nordea Marketsin podcastit tarjoavat uusia näkemyksiä, katsauksia markkinatalouteen ja pinnalla oleviin trendeihin, sekä finanssimaailman oppeja ja oivalluksia. Podcasteja juontavat Nordea Marketsin asiantuntijat yhdessä mielenkiintoisten vieraiden kanssa.

 • Listen

  Karkasivatko pilvet sijoitustaivaalta?

  Kesään lähdettiin epävakaista sijoitussäätä odotellessa. Joskus kuitenkin tuuli kääntyy ja kantaa pilvirintamat pois häiritsemästä auringonottoa. Strategimme Lippo Suominen ja Antti Saari kertaavat kesän sijoitussäitä ja kääntävät katseita syksyyn.

 • Posted on 07 Aug 2018

  download
 • Listen

  Sijoituspodi: Epävakaa kesäsää

  Osakemarkkinoiden pitkä nousuputki on koetuksella, kun yhtäältä kauppasota ja toisaalta kiristävät keskuspankit hankaloittavat sijoittajan elämää. Samaan aikaan kuitenkin talous ja tulokset houkuttelevat osakemarkkinoille. Kesän sijoitussää näyttääkin epävakaalta. Strategien ennustuskyky on tiukoilla, kun yritetään ennakoida, mitä Donald Trumpin pään sisällä liikkuu. Eikä sitä taida silti pystyä arvaamaan.

 • Posted on 03 Jul 2018

  download
 • Listen

  Refugees challenging the EU and Merkel

  The refugee question is threatening the 70-year old coalition in Germany and reprioritizing the EU’s reform agenda. Our latest podcast with Aki Kangasharju and Jan von Gerich reveals what to think of the CSU’s initiative to stop the refugee inflow to Germany, Italy’s pledge to create refugee quotas across the EU, and what kind of repercussions these developments could have for the future of the EU.

 • Posted on 27 Jun 2018

  download
 • Listen

  Keskuspankkiirien valtataistelu

  EKP ja Fed tekivät tällä viikolla tärkeitä rahapoliittisia päätöksiä, mutta mitä merkitystä niillä on talous- ja markkinanäkymille? Keskuspankkien viestinnästä käy hyvin ilmi suhdanteen eri vaihe: Fed kiristää ja näkee talousnäkymät vahvoina, kun taas EKP sitoutui pitämään korot matalina syksyyn 2019 asti. Varsinkin EKP:n sisällä valtataistelu eri leirien välillä kiihtyy. Keskuspankkien päätöksistä keskustelevat pääanalyytikko Jan von Gerich ja ekonomisti Tuuli Koivu.

 • Posted on 15 Jun 2018

  download
 • Listen

  Sijoituspodi: Politiikka voi pilata sinunkin kesälomasi

  Italian hallituksen muodostus ja USA:n kauppasotauhittelu ovat pelottaneet sijoittajia viime viikkoina, mutta silti maailman osakkeet ovat olleet nousussa. Brasiliassa puolestaan valtion toimet ovat tiputtaneet Petrobrasin osaketta lähes 40 prosenttia. Nordean sijoitusstrategit Lippo Suominen ja Eemil Palmen pähkäilevät, miksi politiikkaa painaa yhdessä paikassa, mutta on kokonaisuuden kannalta yleensä yhdentekevää. Saadaanko tänäkin vuonna kesäloman alun kansanäänestysyllätys?

 • Posted on 07 Jun 2018

  download

Follow Playlisto